Werk zoeken is niet altijd gemakkelijk. Mede door het grote aanbod van websites met daarop tal van vacatures. Ook het rechtstreeks benaderen van bedrijven in de hoop dat ze je werk geven, is niet meer zo eenvoudig als vroeger. Een betere optie is misschien wel werk zoeken via een uitzendbureau. In dit artikel bespreken wij de 3 voordelen.

1.      Een uitzendbureau heeft diverse vacatures

Een van de eerste voordelen van werk zoeken via een uitzendbureau is dat deze beschikt over uiteenlopende vacatures. Je kunt hierbij denken aan vacatures in de Bouw, Finance, GWW & Groenvoorziening, Installatietechniek, Productie en Magazijn, Schilders, Techniek, maar ook in andere branches. De meeste vacatures van een uitzendbureau zijn verzameld op hun website. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je iets mist en kun je filters instellen om je zoekopdracht te verfijnen. Je kunt bijvoorbeeld filteren op Branche, Plaats en Aantal uur. Naast vacatures via een website kun je je soms ook inschrijven voor een mailing, waarbij je bericht van het uitzendbureau ontvangt indien er nieuwe vacatures zijn. Een andere optie is dat het uitzendbureau jou benadert wanneer ze denken dat jij de geschikte kandidaat voor een bepaalde vacature bent. Hiervoor moet je uiteraard wel in het bestand van het uitzendbureau opgenomen zijn.

2.      Een uitzendbureau is er voor jou

Een ander niet onbelangrijk voordeel is dat een uitzendbureau er altijd voor jou is, op meerdere manieren. In de eerste plaats kun je je bij een uitzendbureau laten adviseren over wat je allemaal zou kunnen doen. Met name voor wanneer je nog niet zo goed weet wat je in je werkzame leven wilt, is een uitzendbureau het ideale beginpunt. Daarnaast kun je bepaalde functies in zekere zin “testen” om te zien of het wat voor jou is. Wanneer dan blijkt dat die functie toch niet zo goed bij je past, kun je vrijwel meteen overstappen op een andere functie. Dat is de flexibiliteit die werk zoeken via een uitzendbureau met zich meebrengt. Je zit niet vast aan een lange opzegtermijn. Daarnaast kan een uitzendbureau ondersteuning bieden door je tips te geven bij het maken van je CV, motivatie- of sollicitatiebrief en je daarop tevens feedback te geven. Zij weten wat de werkgever zoekt en daar kun jij de vruchten van plukken.

3.      Een uitzendbureau biedt baangarantie

Tot slot, werk zoeken via een uitzendbureau garandeert bijna voor 100% dat je werk vindt en houdt. Want wanneer je een baan hebt gevonden en je eenmaal een tijdje bij een bedrijf werkzaam bent, kan dat bedrijf beslissen je in dienst te nemen. En dat is ook fijn voor wanneer je een vast inkomen zoekt.

Kortom, ben jij op zoek naar werk? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!