4 redenen om te gaan werken in de techniek

Voor veel mensen klinkt het als een ver van hun bed show, werken in de techniek. Toch hebben we er allemaal mee te maken. Een loodgieter, ingenieur of automonteur, het zijn allemaal techneuten. Ook voor jou zijn er dus genoeg opties. Technische vacatures zijn er op het moment in overvloed en wie weet heb je de juiste diploma’s al op zak of kun je je vrij snel om laten scholen. En deze vier redenen maken het nóg aantrekkelijker om aan de slag te gaan in de techniek.

1.      Het is maakwerk

Als je werkt in de techniek, werk je met je handen. Je creëert elke dag iets en hebt fysiek resultaat van je werk. Denk maar eens aan een metselaar die aan het eind van zijn klus precies kan zien wat hij heeft gemaakt. Eerst was er niks, nu staat er een heel huis. Of de elektricien die in een donkere ruimte binnenstapt en na zijn werk mooie sfeerverlichting heeft aangebracht. Denk eens aan de loodgieter die aan het begin van de herfst nieuwe dakgoten installeert, zodat de plassen water rondom het huis van zijn klant verleden tijd zijn.

2.      Het is dankbaar werk

Het werk dat je in de technische branche doet, is met recht dankbaar te noemen. Veel mensen hebben zelf geen idee hoe ze hun verwarming moeten ontluchten, de cv-ketel weer aan de praat moeten krijgen of hun kapotte auto moeten repareren. Werk je in de techniek, dan kun jij dat allemaal voor ze doen. Mensen zitten in de kou of in het donker en dan kom jij om alles weer op gang te helpen. Voor veel mensen ben je een echte redder in nood.

3.      Je komt op veel verschillende plekken

Als je in de techniek werkt, hoef je niet de hele dag achter je bureau te zitten. Je kunt op pad en komt bij al je klanten over de vloer. Soms betekent dat een woning of bedrijfspand in aanbouw en soms kom je binnen bedrijven op de gekste plekken. Je ontmoet verschillende mensen en je bent lekker in beweging.

4.      Werken in de techniek is gevarieerd

Niets zo gevarieerd als werken in de techniek. Elk uur is anders, je bent constant nieuwe dingen aan het maken of repareren en je komt steeds een beetje dichterbij het eindresultaat. Geen negen tot vijf baan op dezelfde werkplek, maar lekker de boer op om overal en nergens allerlei verschillende werkzaamheden uit te voeren.

Je ziet het, werken in de techniek kent veel leuke voordelen. Wil je weten of het misschien ook iets voor jou is? Neem gerust contact op, dan vertellen we je er meer over.