Wil je aan de slag als hovenier? 4 tips

Weet jij waar jouw passie ligt? Hou jij van buiten werken en zit je het liefst met je handen in de aarde? Dan is werken als hovenier waarschijnlijk helemaal jouw ding. Maar als je aan de slag wilt als hovenier, hoe doe je dat dan?

1. Kijk naar flexibel werk

Wees flexibel in je wensen. Als je gelijk een vast contract zoekt, dan zou je zoektocht weleens tegen kunnen vallen. Maar hou je van flexibiliteit en ben je niet te beroerd om te leven bij de dag, dan is flexibel werk echt iets voor jou. Kijk naar de regio waarin je woont en wilt werken en zoek daar naar uitzendbureaus om vacatures te vinden. Woon je in Sliedrecht en zou je ook in deze omgeving willen werken? Neem dan contact op met een uitzendbureau in Sliedrecht. Geef duidelijk aan dat je agenda flexibel is en dat je graag kennismaakt met verschillende facetten van het vak.

2. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in het vak

Het klinkt zo makkelijk: een hovenier kan een tuin aanleggen. Maar praat maar eens met een hovenier, er komt heel wat meer bij kijken. Zorg daarom dat je altijd op de hoogte bent van de laatste trends, nieuwste technieken en veelgebruikte apparatuur. Dat zorgt dat je sneller kunt beginnen als er ergens een hovenier nodig is. Het is makkelijker om jou als nieuwe hovenier in te werken als je al weet hoe dingen in elkaar steken.

3. Gebruik je netwerk om hovenier vacatures te vinden

Niets zo sterk als de kracht van je netwerk. Roep overal dat je werk zoekt als hovenier en vraag mensen jouw naam te noemen als ze eens iemand tegenkomen in de branche. Grote kans dat je op deze manier hovenier vacatures vindt! Vraag bovendien om kennismakingen bij bedrijven. Je hoeft niet direct met een baan naar buiten te lopen, maar je gezicht laten zien en eens een kop koffie drinken kan soms nieuwe deuren voor je openen.

4. Maak een portfolio

Misschien werk je weleens ergens mee of heb je in de avonden en weekenden leuke klussen in het vakgebied van hovenier. Maak daar dan foto’s van en maak die openbaar toegankelijk. Via social media kun je gemakkelijk jouw foto’s verspreiden. Mensen kunnen dan in één oogopslag zien wat jij kunt en dat kan leiden tot nieuwe opdrachten voor jou als ZZP-er. Het kan ook potentiële werkgevers triggeren om nader kennis te maken met jou.

Wil je weten of jij geschikt bent als hovenier? Neem eens contact op om te horen of je een beetje op de goede weg bent naar een leuke carrière.