Solliciteren op ICT vacatures; veel gevraagde vaardigheden – Werken met Passie

Solliciteren op ICT vacatures; welke vaardigheden en competenties zijn een pre?

Werken in de ICT is tegenwoordig een hot item. De afgelopen jaren is immers veelvuldig in het nieuws geweest dat er op dit terrein enorme tekorten gaan ontstaan. Veel bedrijven hebben moeite om de juiste technici te vinden. Om alle vacatures te kunnen vervullen, zullen steeds meer werknemers zich moeten bekwamen in het technische vak. We zien dan ook dat steeds meer partijen hieraan proberen bij te dragen. Zo zijn er afspraken gemaakt omtrent het opleiden van meer technisch talent, die de aanwas van nieuwe techneuten moet versnellen. Daarnaast zijn veel bedrijven bereid om werknemers aan te nemen die nog de nodige bijscholing behoeven. Wil jij solliciteren op ICT vacatures en direct een goede kans maken? Let dan op deze vaardigheden en competenties!

Waarnaar zijn bedrijven op zoek?

Veel bedrijven hebben moeite om de ICT vacatures te vervullen. De vraag via uitzendbureau’s naar ICT’ers is dan ook groot. Maar naar welk type techneuten en ICT’ers zoeken bedrijven vooral? Dan kom je al snel uit in de hoek van de ontwikkelaars, oftewel developers. Waar sommige andere technische vacatures nog wel redelijk kunnen worden ingevuld, is het vinden van een goede developer voor veel bedrijven namelijk lastiger. Wil jij een technisch beroep? Overweeg dan je te bekwamen in het ontwikkelen van software of apps. Daarnaast maken ook operators en systeembeheerders veel kans op een goede baan.

Kennis van CompiTIA: de basis

Heb jij geen ICT opleiding gevolgd, maar wil je wel graag solliciteren op dit type vacatures? Zorg dan dat je een goede basis legt. Veel bedrijven zullen hierna bereid zijn om in je verdere specialisatie te investeren. Verwerf competenties op het gebied van CompTIA, zodat je kennis krijgt over de basisprincipes van IT. Leer over moederborden, installatie, configuratie, het RAM-geheugen en harde schrijven.

Microsoft – MSCA Windows Server 2016

Het MSCA Windows Server 2016 certificaat wordt door werkgevers in de technische branche veelvuldig gevraagd. Wees dus slim en volg een drietal korte trainingen, waarna je met dit certificaat kunt aantonen dat je over de gewenste vaardigheden beschikt. Zo bewijs je dat je de primaire Windows server vaardigheden hebt, om in aanmerking te komen voor een functie als netwerk- of computersysteembeheerder.

Ook soft-skills zijn belangrijk

Naast technische basiscompetenties, is het ook belangrijk om te beschikken over de juiste ‘soft-skills’. Ook in een technisch beroep dien je namelijk goed te kunnen samenwerken met collega’s. Bovendien zijn soft-skills ook in de omgang met eventuele klanten belangrijk. Ook wanneer je op een ICT vacature solliciteert, is het dus belangrijk dat je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en dat je een prettige en zelfstandige werkhouding hebt.

Weten of jij in aanmerking komt voor een ICT baan? Meer informatie over werken in de techniek? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op!