Solliciteren. Niet ieders favoriete bezigheid. Met het bestaan van zoveel andere potentiële kandidaten zakt de moed je al in de schoenen en ben je geneigd het op te geven. Niet doen! In dit artikel geven wij je graag 3 tips die je kunnen helpen bij het solliciteren op administratieve vacatures.

1.      Online vacaturesite of uitzendbureau

Een van de eerste tips is: ga via een online vacaturesite of uitzendbureau op zoek naar administratieve vacatures. Ja, het is een open deur en we trappen ‘m zelf maar even in. Aangezien je weet op welk type functie (administratief) je wilt solliciteren, kun je alvast gericht zoeken naar vacatures die daarbij (en bij jou) passen. Het voordeel van een online vacaturesite is dat je alle criteria die voor jou belangrijk zijn, kunt invoeren. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar administratieve vacatures in de omgeving van Sliedrecht, dan voer je dit op de online vacaturesite in. Vervolgens ontvang je alleen dit soort vacatures. Het voordeel van een uitzendbureau is dat je je CV met ze kunt bespreken, dat je aan kunt geven waar je interesses liggen en voor hoelang je naar een nieuwe uitdaging op zoek bent. De recruiters van een uitzendbureau zullen er alles aan doen om passend werk voor je te vinden, ze zijn flexibel en ze denken graag met je mee.

2.      Online CV

Van online vacaturesite is de stap naar online CV eenvoudig gemaakt. Een andere tip voor wat betreft het solliciteren op administratieve functies is: plaats je CV online. Vanzelfsprekend is actief solliciteren heel belangrijk, maar je maakt nog meer kans op het krijgen van een administratieve baan met een online CV. Want door je CV online te plaatsen, wordt je misschien ook door bedrijven benaderd waar jij het bestaan niet van af wist.

a.      Opvallend CV

Een online CV moet – net als een “offline” CV trouwens – opvallen. Aan de hand van jouw CV wordt namelijk onmiddellijk een eerste indruk van jou gevormd. Zorg er dus voor dat deze er verzorgd uitziet en dat de belangrijkste informatie er – bijvoorbeeld door middel van een oneliner waarin je gedrevenheid naar voren komt – onmiddellijk uit springt.

b.      Up-to-date CV

Uiteraard moet een (online) CV ook up-to-date zijn; aangepast aan de situatie op dat moment. Hoe vollediger deze is, hoe meer kans je maakt om gevonden te worden door bedrijven.

3.      Vol zelfvertrouwen

De laatste tip die wij je graag nog mee willen geven, is: probeer vol zelfvertrouwen te blijven en geloof in jezelf. Wanneer je zelf gelooft dat je de juiste persoon bent voor die administratieve baan, dan straal je dit ook uit in je sollicitatie- of motivatiebrief en tijdens het sollicitatiegesprek. Negatieve gedachten brengen enkel negatieve effecten. Door vol zelfvertrouwen te blijven en in jezelf te geloven, kun je het bedrijf veel gemakkelijker overtuigen van je kwaliteiten en ga je straks als administratief medewerker bij ze aan de slag!

Wil je graag hulp bij het vinden van jouw passie: een administratieve functie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord!